de hartspecialist redt mensenlevens!

Roger Linger is oprichter van de hartspecialist. Het is zijn missie om als de hartspecialist zoveel mogelijk levens te redden! Het draait hierbij niet zozeer om de kwantiteit van leven, maar vooral om de kwaliteit.

Kracht van het menselijk lichaam

Roger studeerde in 2005 af als Bewegingswetenschapper. Sindsdien heeft hij in verschillende rollen en functies gewerkt. Of hij nu werkzaam was als onderzoeker, bewegingsagoog, docent of beleidsadviseur; (de kracht van) het menselijk lichaam stond en staat voor Roger altijd centraal.

Gecertificeerd HeartMath® trainer en coach

Vanuit zijn fascinatie voor het menselijk lichaam heeft Roger de opleiding tot trainer en coach aan het HeartMath® Institute Benelux gevolgd. In 2019 rondde hij deze af. Het gedachtegoed van HeartMath® is vertrekpunt voor de manier waarop de hartspecialist trainingen en coachtrajecten vormgeeft.

Roger is aangesloten bij een intervisiegroep van HeartMath® professionals die in Noord Nederland werkzaam zijn en ieder kwartaal bij elkaar komen om kennis en ervaring uit te wisselen.

De hartspecialist helpt

De hartspecialist traint en coacht organisaties, teams en individuen op basis van de wetenschappelijk onderbouwde HeartMath® technieken en toepassingen. De hartspecialist helpt om hartcoherentie te vergroten, zodat doelstellingen gerealiseerd worden. Teams werken beter samen en mensen ervaren minder stress en zijn beter in staat om hun emoties te reguleren. De kracht van het hart is ongekend; het voorstellingsvermogen voorbij!

Als bewegingswetenschapper heb ik altijd een fascinatie gehad voor het menselijk lichaam. Ik richtte me vooral op de fysieke veerkracht van het lichaam. Deze fysieke veerkracht stond vaak centraal in de onderzoeken die ik heb gedaan en de vakken die ik doceerde. Sinds ik gecertificeerd HeartMath® trainer en coach ben, weet ik dat het draait om veerkracht in balans. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel veerkrachtig!

drs. Roger Linger, bewegingswetenschapper, HeartMath® trainer en coach en oprichter van de hartspecialist.

Anderen over de hartspecialist:

“Roger is als coach (ervarings)deskundig en heel betrokken. Hij heeft goede luistervaardigheden en onthoudt wat je in eerdere bijeenkomsten hebt aangegeven. Hierdoor ontstaat er continuïteit in de begeleiding en het komt bovendien de samenwerkingsrelatie ten goede. Roger straalt rust uit, wat heel belangrijk is bij de inhoud van deze sessies. Ik voelde me veilig en op mijn gemak en ik ervaarde een prettige kalmte na elke sessie.” 

- Irene Zuidberg, hogeschool docent

“Roger is een erg geduldige coach die goed luistert en doorvraagt.  De uitleg die hij geeft bij alle sessies is goed en prima te begrijpen. De rust waarmee Roger begeleidt is erg prettig: hij neemt alle tijd voor je en je kunt op je gemak alles volgen en waar nodig vragen stellen. Hij kan de theorie en de praktijk met elkaar verbinden waardoor je goed alle technieken kan uitvoeren en toepassen.”

- Jaap Haanschoten, hogeschool docent

“Na het afronden van een revalidatietraject in de reguliere zorg, ben ik op zoek gegaan naar meer technieken die ik in mijn dagelijks leven kon toepassen om met overprikkelingsklachten om te gaan. Via mijn werk vond ik de hartspecialist en al gauw merkte ik dat Roger kon bieden wat ik zocht. Roger straalt als coach een fijne rust uit en creëert tijdens de coaching sessies een open en positieve ruimte waar groei in kan ontstaan.”

- Ellen Jansen, international officer

“De 1 op 1 coaching met Roger als de hartspecialist is mij zeer goed bevallen. Naast de wetenschappelijke benadering door middel van de oefeningen met de Inner Balance Trainer, was er ook altijd ruimte om persoonlijke problemen en ervaringen te bespreken. Roger is een echt mensen-mens en is hierin niet oordelend. Daarnaast ervaar ik de behandelde technieken als zeer waardevol en kan ik ze hopelijk steeds beter inzetten in real-life. Roger is hierin mijn hoopvolle voorbeeld; hij is rustig en kalm, in balans en heeft een positieve vibe. In de online-sessies straalt hij van het beeld af!” 

- Sabine Bodingius, architect